Purito Rodríguez anuncia la seva retirada

Purito Rodríguez_Tour de Francia_RecuSport

12/7/2016

El ciclista Purito Rodríguez anuncia la seva retirada a final de temporada

El ciclista català de l’equip Katusha, Joaquim Purito Rodríguez, va anunciar ahir durant la primera jornada de descans del Tour de França, que es retiraria al final de la present temporada. El ciclista, de 37 anys i després de 17 anys de carrera professional, ho va comunicar, entre llàgrimes, durant la roda de premsa que va convocar a Andorra. En aquesta, va explicar que “ha disfrutat molt d’aquest esport, des del primer a l’últim dia, però arriba un moment en el què s’ha de dir ‘s’ha acabat’ i jo prefereixo fer-ho, deixant la competició, estant encara a un nivell alt, a un bon nivell, com estic ara”. Actualment, el líder de l’equip Katusha va 5è a la classificació general del Tour de França i els següents objectius seran els Jocs Olímpics de Río i la Vuelta a Espanya.

El salt de Purito Rodríguez com a professional va ser el 2001, després de guanyar el Memorial Valenciaga el 2000. El seu primer equip professional va ser l’Once-Eroski, amb qui va guanyar una etapa de la Vuelta a Espanya al 2003. Després va fitxar pel Saunier Duval-Prodir on hi va estar fins al 2005 guanyat el maillot de la muntanya de la Vuelta a Espanya. El 2006 s’incorpora a les files del Caisse d’Epargne fins al 2009, i el 2010 fitxa per l’equip on ha corregut fins a dia d’avui, el Team Katusha.

Purito Rodríguez marxarà amb un gran palmarés:

– 1r classificat al Campionat d’Espanya en ruta 2007
– 3r classificat al Campionat del món de ciclisme en ruta 2009
– 2n classificat al Giro d’Itàlia 2012
– 3r classificat a la Vuelta a Espanya 2012
– 1r classificat a la Volta a Llombardia 2012
– 1r classificat a la Fletxa Valona 2012
– 3r classificat al Tour de França 2103
– 2n classificat al Campionat del món de ciclisme en ruta 2013
– 1r classificat a la Volta a Catalunya 2014
– 2n classificat a la Vuelta a Espanya 2015
– 1r classificat a la Volta al País Basc 2015

A més, el 2012 i el 2013 va ser número 1 de l’UCI World Tour, calendari que llavors comptava amb 30 curses.

Tot i això, el Purito Rodríguez deixarà el ciclisme amb alguna assignatura pendent. “L’important és que vaig donar el 100% sempre, mai em vaig reservar res, així que no puc demanar més. És cert que em falta alguna gran, un Mundial o una Lieja, que és la meva cursa preferida, però ho vaig donar tot i vaig aconseguir estar sempre amb els millors”. Va recordar també el Mundial de Florència, on es va quedar a les portes d’aconseguir-lo quan el portugués Ruí Costa el va atrapar a pocs metres de meta. “Hauria estat un gran record”, es lamenta.

També va tenir unes paraules per als millors corredors que ha anat trobant durant la seva carrera esportiva. Purito Rodríguez va comentar “he admirat a molts. Des de Johan Musseuw fins a Nairo Quintana, però per a mí el número 1 ha estat Michele Bartoli, que va guanyar totes les clàssiques menys la Roubaix, i també Alejandro Valverde. Amb més cap hauria estat un superdotat, podria haver triplicat el seu palmarés”.

Com aficionats al ciclisme, només podem donar les gràcies al Purito Rodríguez per tot el que ha fet pel ciclisme, pels valors que ens ha transmés com a ciclista i com a persona, i per fer-nos vibrar en moltes etapes, com per exemple la seva victòria a Plateau de Beille al Tour de l’any passat.

Moltes gràcies Purito!!!

 

 

powered by Globals All right reserved 2013 © | Avís legal | Política de cookies | Política de privacitat | Admin